Baren
Baren på Långbro Värdshus är en populär mötesplats för mat och dryck. Här slinker du in för hemlagad husmanskost och en enklare god måltid både dag och kväll. Du väljer från dagsaktuellt matutbud på bartavlan. Perfekt för en snabb vardagsmiddag eller avslappnad lunch.
Bartavla måndag 1 december från kl.14:30
Skagen på mörkt bröd med löjrom halv/hel G* L* M* 175/255
Skinksmörgås med rödbetssallad, apelsinsenap och rostad grönkål G M* 105
Silltallrik med Guldklimp, kokt ägg och kokt Galapotatis L* M 155 (Årets sill- fänkålssill med senapsfrön och schalottenlök, Långbrosill L M, Matjessill)
Kryddig linsgryta med butternutpumpa, koriander, gräddfil och basmatiris L* M* V* 165
Heltstekt ryggbiff med rostad amandinepotatis, caesardressing, oliv- och kaprisvinägrett, sallad och rödvinssås L* M* 305
Ångkokt sej med ägg, räkor, pepparrot, kokt Galapotatis och brynt smör L* M* 215
Sött
Crème catalana L M 110
Frö- och nötkaka med vaniljmousse och äppelkompott L M N 65
Restaurang Nationalmuseums petit four G L M N 44
(med reservation för ändringar)
Vi gillar drycker
Barens öl- och vinsortimentet förnyas regelbundet. Du kan prova en mängd olika öl från lokala bryggerier, och svenska alkoholfria drycker med naturliga smaker och kvalitet. Utbudet av viner är brett och kommer från den gamla och nya vinvärlden. Vi hjälper dig att hitta din stil och favorit. Vår barmästare skapar drinkar som inspireras av bär och frukter från naturens skafferi, och på sprithyllan hittar du alltid spännande destillat, gärna svenskt.
100-lappen
Varje onsdag under vår och från tidig höst, bjuder vi in till temakvällar i baren – ett koncept som vi kallar 100-lappen. Temat utgår från en råvara, en dryck, ett geografiskt område eller ett besök av någon kollega i branschen som gör en pop-up. Följ oss på Facebook och Instagram där vi lägger ut aktuellt team för den kommande 100-lappen.